loading spinner
Klicka för att visa fler produkter
Kunde inte hitta några produkter

Emlid Reach RS2

Reach RS2 är det senaste tillskottet från Emlid och erbjuder mycket snabbare svarstider än föregående modell.

28 625 kr
- Inklusive moms
Finns i lager 3 st
Artikelnr:
RCH-RS2
Varumärke:
Produktbeskrivning

Emlid Reach RS2

RS2 är en multi-bands RTK/GNSS-mottagare med centimeterprecision. Används för kartläggning, navigering med mera. Används tillsammans med en intuitiv och modern mobilapp. Enheten kan användas ensamt för uppkoppling till NTRIP (Swepos med flera) alternativt två stycken eller flera sammankopplade (Base/Rover). Enheterna kan också användas för att efterberäkna position vid dålig mottagning mellan rover/base eller avsaknad av LTE/4G-uppkoppling (PPK).

Användningsområden - RTK

Två Reach RS2-mottagare kommunicerar med varandra. En är stationerad och en annan rör sig fritt. De kallas vanligtvis base och rover. Rover kan inte ensamt beräkna den exakta positionen med hjälp av enbart satellitsignaler, den behöver en referens. Det är vad base-enheten är till för. Rover ansluter till base och beräknar relativ position med centimeterprecision. De kommunicerar via LoRa-radio, som kan kommunicera på avstånd upp till 8 km. Flera rovers kan dessutom anslutas till en base samtidigt.



Användningsområden - PPK, Post-Processed Kinematics

Förutom att Reach RS2 stöder RTK kan man också processa genom PPK, eller efterkorrigering för att uppnå hög precisionsnoggrannhet. Detta läge kräver ingen realtidsanslutning mellan base och rover, vilket gör utförandet snabbare och enklare. I PPK-läget registreras all rå mätdata på enheterna var för sig och bearbetas därefter för att uppnå centimeterprecision.


Användningsområden - NTRIP

Du behöver inte nödvändigtvis en andra enhet för RTK. Vanligtvis finns det lokala organisationer som delar sina basstationer via Internet. Denna teknik kallas NTRIP. I princip lånar du bara basstationen från någon i ditt område. Du kan också dela med dig av din egen position. NTRIP är ett bra alternativ för tillfällig användning och för områden med stark 3G / LTE-täckning. I övriga fall har andra Reach RS2-enhet två fördelar: 1) Enkelt utförande i avlägsna områden eftersom det inte krävs någon internetuppkoppling. 2) Oberoende från NTRIP-abonnemang och utan extra avgifter från NTRIP-tjänsten (Swepos med flera).



Specifikation

GNSS - GPS / QZSS, GLONASS L1, L2; BeiDou B1, B2; Galileo E1, E5

Radiomottagare/sändare - LoRa 868/915 MHz, upp till 8 km räckvidd

Drifttid - 16 timmars som 3.5 G RTK-rover (LiFePO4-batteri, 6–40V ingång, USB-laddning)

Anslutningar - Wi-Fi och Bluetooth (för anslutning med andra enheter)

Förpackningen innehåller

1 x Reach RS2

1 x Transportväska med rem

1 x Radioantenn

1 x USB-C-kabel

Specifikationer
RCH-RS2
Omdömen
Relaterade produkter
22 300 kr
RTK GNSS-mottagare med en app som styrenhet. Reach RS+ för uppmätning, kartläggning och datainsamling med centimeternoggrannhet. Kit med två enheter för ett förmånligare paketpris.
Nyligen visade produkter

Meny

Inställningar

Kontakt & info

031-712 80 30
info@swedron.se

Det går också bra att använda chatten längst ner till höger på sidan vardagar 10-16.

Övrig info
  • Leveranstid 2-4 vardagar.
  • Frakt 99 SEK. Fri frakt över 2000 SEK

Skapa ett gratis konto för att kunna använda önskelistor

Logga in