loading spinner
Klicka för att visa fler produkter
Kunde inte hitta några produkter

Emlid Reach RS2+

Flerbands RTK GNSS-mottagare med centimeterprecision

För mätning, kartläggning och navigering. Levereras med en mobilapp.
30 740 kr
736 kr/mån
Finansiering
- Inklusive moms
Finns i lager 3 st
Artikelnr:
RCH-RS2+
Varumärke:
Produktbeskrivning

Emlid Reach RS2+

RS2+ är en multi-bands RTK/GNSS-mottagare med centimeterprecision. Används för kartläggning, navigering med mera. Används tillsammans med en intuitiv och modern mobilapp. Enheten kan användas ensamt för uppkoppling till NTRIP (Swepos med flera) alternativt två stycken eller flera sammankopplade (Base/Rover). Enheterna kan också användas för att efterberäkna position vid dålig mottagning mellan rover/base eller avsaknad av LTE/4G-uppkoppling (PPK).
GNSS

GPS/QZSS, GLONASS L1, L2; BeiDou B1, B2; Galileo E1, E5

Långdistansradio

LoRa 868/915 MHz, räckvidd upp till 8 km

16 timmar som LTE RTK-rover

LiFePO4 batteri, 6–40V ingång, USB-C laddning

Wi-Fi and Bluetooth

För anslutning till andra enheter

Förpackningen innehåller
– Reach RS2+
– Bärväska med rem
– Radioantenn
– USB Type-C-kabelSpecifikationer

Läs merAnvändningsområden - RTK

Två Reach RS2+-mottagare kommunicerar med varandra. En är stationerad och en annan rör sig fritt. De kallas vanligtvis base och rover. Rover kan inte ensamt beräkna den exakta positionen med hjälp av enbart satellitsignaler, den behöver en referens. Det är vad base-enheten är till för. Rover ansluter till base och beräknar relativ position med centimeterprecision. De kommunicerar via LoRa-radio, som kan kommunicera på avstånd upp till 8 km. Flera rovers kan dessutom anslutas till en base samtidigt.Användningsområden - PPK, Post-Processed Kinematics

Förutom att Reach RS2+ stöder RTK kan man också processa genom PPK, eller efterkorrigering för att uppnå hög precisionsnoggrannhet. Detta läge kräver ingen realtidsanslutning mellan base och rover, vilket gör utförandet snabbare och enklare. I PPK-läget registreras all rå mätdata på enheterna var för sig och bearbetas därefter för att uppnå centimeterprecision.


Användningsområden - NTRIP

Du behöver inte nödvändigtvis en andra enhet för RTK. Vanligtvis finns det lokala organisationer som delar sina basstationer via Internet. Denna teknik kallas NTRIP. I princip lånar du bara basstationen från någon i ditt område. Du kan också dela med dig av din egen position. NTRIP är ett bra alternativ för tillfällig användning och för områden med stark 3G / LTE-täckning. I övriga fall har andra Reach RS2-enhet två fördelar: 1) Enkelt utförande i avlägsna områden eftersom det inte krävs någon internetuppkoppling. 2) Oberoende från NTRIP-abonnemang och utan extra avgifter från NTRIP-tjänsten (Swepos med flera).

Specifikationer
RCH-RS2+
Omdömen
Relaterade produkter
51 350 kr
Denna kombo inkluderar Reach RS2+ som du kan använda som basstation och Reach RX med Survey Pole. Använd Emlid NTRIP Caster för att skicka korrigeringar från bas till rover. Paketet innehåller även 2 snabbladdare.
Emlid Reach RX Emlid Reach RX
Populär!
22 900 kr
Reach RX - Lätt att ställa in. Addera bara NTRIP-abonnemang. Använder Bluetooth vilket gör att du kan ansluta och börja mäta på några sekunder. Inga inställningar att göra fel.
22 300 kr
RTK GNSS-mottagare med en app som styrenhet. Reach RS+ för uppmätning, kartläggning och datainsamling med centimeternoggrannhet. Kit med två enheter för ett förmånligare paketpris.
Nyligen visade produkter

Meny

Inställningar

Kontakt & info

031-712 80 30
info@swedron.se

Det går också bra att använda chatten längst ner till höger på sidan vardagar 10-16.

Övrig info
  • Leveranstid 2-4 vardagar.
  • Frakt 99 SEK. Fri frakt över 2000 SEK

Skapa ett gratis konto för att kunna använda önskelistor

Logga in