Nyheter

DJI sammanfattar problematiken med TB55 batterier

Flyger du med Matrice 200-serien eller Inspire 2 har det säkerligen inte undgått dig att DJI haft problem med sin batteriserie TB55. Efter ett antal incidenter i Storbritannien sent 2018 där ett antal Matrice 200 kraschat på grund av plötslig spänningsbortfall.

Så snart problemet uppdagades har DJI jobbat stenhårt med en lösning som i grunden handlat om de mjukvarualgoritmer som hanterar kapacitet och spänningsnivån i batterierna beroende på resistans och temperaturpåverkan.

Sedan den sista firmwareuppgraderingen (v01.02.0301) anser DJI ha kommit rätta med problemet. Så här skriver DJI 16 januari (fritt översatt, se länk i slutet av inlägget för engelsk version):

16 januari 2019 – DJI har avslutat sin undersökning av frågan om att vissa TB50- och TB55-batterier rapporterat felaktiga effektnivåer i slutet av 2018.

Den nuvarande firmwareversionen (v01.02.0301), som lägger till en redundansalgoritm till batteristyrsystemet har framgångsrikt tagit upp det lilla antalet (RTH) eller Automatic Landing-fall (AL) som utlösts av de första konservativa åtgärderna DJI implementerat under undersökningen.

Efter omfattande test och rigorös resultatövervakning har DJI bestämt att den nuvarande firmwareversionen som utfärdades i december eliminerar behovet av en annan firmwareuppdatering denna månad. DJI-kunder som uppdaterade sina TB55-batterier efter december kan fortsätta använda sina batterier utan några ytterligare försiktighetsåtgärder.

DJI-tester bekräftade också att dessa mildringar ger extra skydd för drönare som arbetar med äldre batterier och vid låga temperaturer. DJI är fortsatt förpliktigad att tillhandahålla kraftfulla och pålitliga drönarlösningar för sina användare runt om i världen och fortsätter att utforska och genomföra nya åtgärder som ytterligare förbättrar produktens prestanda genom framtida uppdateringar av fast programvara.

Sammantaget verkar det nu alltså fritt fram att använda sin utrustning med god tillförsikt.

Läs meddelandet i sin helhet på dji.com

Taggar
Visa mer

Erik Eriksson

Arbetat med försäljning av drönare och varumärket DJI sedan 2010. Rådgivare för DJI Enterprise.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button