Nyheter

Nya Matrice 200 V2 serien: Vi listar alla nya funktioner

Matrice 200 / 210 / 210 RTK V2: Nya funktioner

DJI släppte under dagen deras nya flaggskepp Matrice 200 V2 serien, och med detta kom en hel drös nya funktioner. Vi har listat de viktigaste.

OcuSync 2.0 – Ny överföringsteknik hos Matrice 200 / 210 / 210 RTK V2

Med Mavic 2 kom DJI’s nya överföringsteknik OcuSync 2.0. Med bland annat bättre algoritmer på videokonvertering kunde man streama högre upplösning på längre avstånd. OcuSync 2.0 har bevisat sig som ett mycket stabilt system för överföring av bild och kommunikation från handkontroll och drönare. Överföringstekniken kan automatiskt byta frekvens beroende på omgivning och ökar flygavståndet på Matrice 200/210 V2 med upp till 5 km (CE standard).

TimeSync – GEO taggade bilder med hög precision (Endast Matrice 210 RTK V2)

Med DJI Phantom 4 RTK kom TimeSync, ett system som ständigt håller flygkontroll, kamera, GPS-modul och RTK-modul i synk och som tillåter hög geografisk position på bilder. Med Matrice 210 RTK V2 kommer även denna drönare få bilder geotaggade efter CMOS-sensorns faktiska position på centimeternoggrann nivå. Detta betyder att mättekniker nu har två val från DJI’s sortiment för mätning med hög noggrannhet.

GNSS for Matrice 200 V2

Stöd för kalibrering vid användande av tredjepartsprodukter

Vid användande av tredjeparts-gimbaler och kameror kan man numera ändra drönarens tyngdpunkt via DJI Pilot-appen. Detta ökar flygprestanda och säkerhet.

D-RTK 2 Mobile station för Matrice serien

Ny D-RTK 2 Mobile station erbjuder ännu högre noggrannhet, speciellt för mapping och GIS. Nytt för D-RTK 2 är att man nu har support för alla stora satellitsystem.


Diskret läge och AES-256 kryptering

En funktion som lämpar sig väl för exempelvis Polisen är diskret läge: Stäng av alla LED-lampor helt och hållet och flyg så diskret så möjligt. En annan ny funktion är kryptering av drönarens överföringsdata: Om en krasch skulle inträffa och drönaren kommer i fel händer är bilder och video samt annan konfidentiell data lösenordsskyddad.

Cendence Controller with Crystalsky

Anti-kollision beacon förinstallerad på Matrice 200 V2 serien

Både under och översidan kommer med en förinstallerad beacon; en stark lampa som gör det tydligt för operatör och andra i närheten att uppfatta var drönaren befinner sig.

Matrice 210 V2 with Beacon and Zenmuse Z30

Ett klick och allt är uppdaterat!

En fantastisk nyhet är ”1-Click Upgrade”. Genom ett klick kontrolleras mjukvara på handkontroll, drönare, gimbal, RTK-modul och RTK basstation och uppdateras efter behov i DJI Pilot eller DJI Assistant 2. Detta är en oerhört efterlängtad funktion!

Update M200 V2 with one click

Zenmuse X7 fungerar nu till Matrice 200 V2 serien

Ta bilder och film av hög kvalitet med hjälp av Zenmuse X7s Super 35 sensor.

Zenmuse X7 fungerar till Matrice 200 V2 serien. X7 använder en mekanisk slutare, något som är eftertraktat för mätuppdrag och GIS. Nu erbjuder DJI alltså två alternativ för mättekniker, det prisvärda alternativet Phantom 4 RTK och det dyrare alternativet Matrice 210 RTK V2 med Zenmuse X7.

Däremot är det fortfarande Inspire 2 som gäller för filmproducenter då formaten Cinema DNG och Apple ProRes inte stöds hos Matrice 200 V2 serien.

Zenmuse X7
Ny leksak för mättekniker?

Läs mer:

DJI Altitude Release Blog

Swedron’s produktsida Matrice 200 serien

Visa mer

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button